Lekki obiad z pstrągiem i warzywami

Sposób przygotowania

Pstrąga posmaruj delikatnie oliwą, posyp solą wymieszaną z pieprzem i tymiankiem. Środek posmaruj masłem wymieszanym z sokiem i skórką z cytryny oraz drobno posiekanym rozmarynem.

Rybę możesz przygotować na grillu. Połóż ją na specjalnej tacce lub zawiń w rękaw z folii aluminiowej - będzie gotowa po około 25 minutach. Możesz także piec ją w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.

Warzywa d’aucy wyjmij z zamrażarki, wsyp zawartość opakowania na gorącą patelnię i dopraw przyprawą producenta.

Gotowego pstrąga i ułóż na talerzu, dodając gorące warzywa. Podaj kilka ćwiartek z cytryny. Rybę możesz udekorować odrobiną świeżego rozmarynu.

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane