Marchewki w panierce z parmezanu

Sposób przygotowania

Marchewki d'aucy ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Przygotuj panierkę mieszając ze sobą ząbek czosnku starty na tarce, tymianek, paprykę, starty parmezan, skórkę z cytryny. Roztrzep jajko w miseczce. Każdą marchewkę obtocz najpierw w jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzej olej. Marchewki należy smażyć, aż uzyskają złocisty kolor.

Sos czosnkowy: Zmieszaj jogurt z odrobiną pieprzu czarnego oraz czosnku kolorowego w proszku. Dodaj pokrojony lub wyciśnięty czosnek, następnie wymieszaj dokładnie.

Sos pietruszkowy: zmieszaj 3 łyżki jogurtu z łyżką majonezu, dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki, pieprz czarny oraz odrobinę soli. Wymieszaj bardzo dokładnie.

Sos pomarańczowy: dwie łyżki dżemu pomarańczowego zmieszaj z łyżeczką startego imbiru, odrobiną chilli i pieprzu, wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane