Pikantny indyk z miodem i jabłkami

Sposób przygotowania

Warzywa d'aucy ułóż w parowarze. Do wody możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

Czekając na warzywa, opłucz pierś z indyka. Następnie pokrój ją na duże kawałki, dopraw solą oraz pieprzem ziołowym. Obtocz w mielonej papryce. Szalotkę pokrój na cienkie krążki i delikatnie podsmaż na patelni z łyżką oliwy z oliwek. Dodaj miód, musztardę, sok z cytryny i świeże zioła. Zwiększ ogień i dodaj kawałki indyka. Smaż przez chwilę, a następnie zmniejsz płomień i duś przez kolejne 5 minut. Następnie dorzuć ćwiartki jabłek (można zostawić skórkę). Całość duś pod przykryciem przez 5 minut.

Gotowe mięso podaj wraz z warzywami z pary.

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane