Pożywna zupa brokułowa

Sposób przygotowania

Ćwiartkę umyj i włóż do garnka. Dodaj obraną i pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie oraz liście laurowe. Zalej około 2 litrami wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez godzinę pod przykryciem. Po tym czasie odcedź bulion.

Pierś z kurczaka dopraw z obu stron solą i pieprzem. Usmaż na patelni grillowej. W razie potrzeby użyj niewielkiej ilości oleju. Odstaw a gdy ostygnie pokrój w kostkę.

Cebulę obierz i grubo posiekaj. Do czystego garnka wlej olej i usmaż cebulę aż stanie się szklista (można ją odrobinę posolić). Zmniejsz ogień i przełóż do garnka warzywa d'aucy. Chwilę podsmaż i zalej przygotowanym wcześniej bulionem. Zagotuj i dolej śmietanę. Dodaj pokrojonego, grillowanego kurczaka oraz posiekany koperek.


Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane