Zapiekanka z grillowanym kurczakiem

Sposób przygotowania

Kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do miseczki i dodaj miód, sok z cytryny oraz przyprawy. Możesz dodać łyżeczkę oleju. Dokładnie wymieszaj, aby marynata pokryła całe mięso.

Patelnię grillową rozgrzej i posmaruj odrobiną oleju. Usmaż kurczaka z obu stron. Mięso może być w środku odrobinę surowe. Odstaw do przestudzenia a następnie pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.

Na dno naczynia żaroodpornego wysyp mieszankę warzyw d'aucy i dopraw przyprawą producenta. Zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Dodaj pokrojonego kurczaka i pomidorki. Na wierzchu ułóż porwaną na kawałki mozzarellę. Wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.

Podawaj udekorowane natką pietruszki.

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane