Pieczone warzywa z dwoma sosami

Sposób przygotowania

Do niewielkiego rondelka przełóż serek i zalej bulionem. Zagotuj lekko i dodaj śmietanę ciągle mieszając. Rozpuść serek uważając aby nie przypalić. Dopraw solą i pieprzem, na koniec dodaj kilka listków tymianku

Czosnek oraz cebulę przesiekaj drobno i przesmaż na oleju. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę pikantnego ketchupu aby wzbogacić smak sosu. Dodaj przyprawy, sok z cytryny oraz cukier. Duś przez 10 minut na niewielkim ogniu. W razie potrzeby dolej trochę wody. Na koniec dodaj kilka listków tymianku i wymieszaj.

Warzywa d’aucy upiecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podaj z dwoma sosami udekorowane natką pietruszki

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane