Gofry z mascarpone i owocami

Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia, mleko, olej, żółtka dwóch jajek, cukier i cukier wanilinowy wymieszaj dokładnie na jednolitą masę. Ubij białka na sztywną pianę, dodaj do pozostałych składników i wymieszaj ponownie. Ciasto wylewaj do gofrownicy i smaż około 4 minut. Ilość ciasta dopasuj do wielkości gofrownicy.

Opakowanie mieszanki owocowej d'aucy podziel na pół. Jedną część owoców pozostaw do rozmrożenia. Drugą połowę wsyp do garnka, dodaj łyżkę cukry trzcinowego i gotuj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a owoce zamienią w gęsty mus.

Gofry podawaj posmarowane serkiem mascarpone udekorowanym owocami. Całość polej musem i posyp płatkami migdałów.

 

Polecamy

Wyszukiwanie zaawansowane